實不相瞞🧜🏻‍♀️已經係二訪呢間餐廳👅空間感大之餘又靚 真係好適合同朋友聚餐🙈仲係之前大叔的愛其中一個取景地😏不過溫馨提示 餐廳一如既往咁好凍 記得著件褸啊🥰-🍴牛肉他他 HKD148🧜🏻‍♀️見到必叫之物🤣生牛肉新鮮 以墨西哥酸辣醬汁搭配 配上脆脆嘅小多士 係一個唔錯嘅開胃前菜🙌🏻🍴特選龍蝦湯 HKD88店員會上枱嘅時候先倒出嚟 有少少儀式感咁啦🫢龍蝦湯味道非常濃厚 入口醇滑 中間會有少少龍蝦肉 我地勁快飲曬🦞🍴澳洲上等羊西冷扒 HKD2484件厚厚嘅羊西冷 面層以香草 檸檬汁 芥末醬等調味🥩肉質鮮嫩唔韌 帶有微微羊羶味 面層嘅香草令到羊肉就算唔點汁都好香 推薦❗️🍴黃金蟹黃意粉 HKD178滿滿嘅蟹黃佈滿成個意粉 每一條都掛滿曬真係見到都開心🍝成個意粉韌度適中 味道比起想像中冇咁膩 但係蟹粉味就唔算太突出 食曬個底都仲有蟹黃剩一啲都唔吝嗇㗎😙🍴芒果拿破侖 HKD88推介❗️賣相靚靚🫶🏻拿破侖非常酥脆 芒果極甜🥭cream又唔會好甜好膩 個人覺得唔中意食甜野嘅朋友都可以試下😚🍴蘋果金寶配雪糕 HKD88餅碎脆脆得嚟都幾香牛油味 蘋果酸酸甜甜咁 暖暖嘅蘋果加上凍冰冰嘅雪糕一齊食完全係雙重享受🤪

🍴牛肉他他 HKD148

🍴特選[真]龍蝦湯 HKD88

🍴澳洲上等羊西冷扒 HKD248

🍴黃金蟹黃意粉 HKD178

🍴芒果拿破侖 HKD88

🍴蘋果金寶配雪糕 HKD88
餅碎脆脆得嚟都幾香牛油味 蘋果酸酸甜甜咁 暖暖嘅蘋果加上凍冰冰嘅雪糕一齊食完全係雙重享受🤪而且份量都幾多 食完好滿足🥹

🍴Magpie 蝴蝶酥(原味) HKD158
宜家餐廳仲有盒裝曲奇 蝴蝶酥 有多款口味揀添🤤 🧜🏻‍♀️就揀左左盒原味 唔太甜又酥香牛油濃濃的 好滿意 相信起屋企好快會一塊接一塊咁食曬😛

味道覺醒指數: 3.8/5
抵食指數:3.7/5