2011-10-20
之前食開伍仔記, 夠鑊氣又唔貴, 所以成日都介紹俾去大埔玩既朋友, 成班人去仲啱因為可以叫多幾樣嘛. 不過都聽過人地話三小姐都好好食, 星期二晚一家人終於去左聞名已久既三小姐, 一試高下. 可能平日關係, 都唔使點等位, 坐低已經好快手上哂碗筷俾你, 餐牌得一張A4紙, 都係D大牌檔既例牌野, 好民主一人叫一樣餸, 時菜魚頭豆腐湯 – 新鮮滾熱辣, 魚頭新鮮冇腥味炸大腸 – 普通啦, 好在冇咩臭味, 不過有d炸唔透, 菠蘿冇味苦瓜炆倉魚 – 倉魚都幾大條, 個苦瓜好好味, 唔會太淋又唔太苦 千島醬烤骨 – 即係咩沙拉骨, 士多卑梨骨個d朋友, 不過味道都幾好, 送飯一流, 只係我個人嫌佢太多醬蝦乾炒勝瓜 – 味道冇咩特別不過都足料, 仲有D脆脆魚仔講真唔見得有幾好食, 可能唔係食佢D招牌野啦, 俾我下次會去返伍仔記囉. 反而要讚既係上菜速度超快, 落左單10分鐘已經上第一碟菜, 如果去開食飯都不失為一個選擇.
時菜魚頭豆腐湯 – 新鮮滾熱辣, 魚頭新鮮冇腥味
蝦乾炒勝瓜 – 味道冇咩特別不過都足料, 仲有D脆脆魚仔