2020-08-13
想試呢一間Cafe好耐!我住咗粉嶺好多年都冇試過,有朋友同我講話呢一間餐廳好抵食,見網上評語都唔錯,想試好耐,咁岩今日有朋友入嚟粉嶺搵我,我哋就約喺呢間餐廳度等!我朋友先到,餐廳一定要嗌餐先可以坐低,我朋友就先嗌左再等我過嚟,因為呢一間餐廳係工廠大廈,睇Google行兜咗幾個圈,完全冇任何指示牌,有啲難搵!原來我成日經過,自己都唔知!入到去工廠大廈,坐貨𨋢上去,但完全唔知自己去嘅地方啱唔啱,打開𨋢門後就覺得應該係呢一間cafe,一打開𨋢門見到公共洗手間,感覺好唔衛生,而且個洗手間浸味好大轉左手邊就係cafe門口,推門入去見到有大概三四台食客,cafe算寬敞樓底高!我朋友叫咗漢堡包set,我就叫咗個蛋包鰻魚飯,因為聽聞呢個飯係最出名嘅,本人又好鍾意食鰻魚,所以就叫黎試吓睇吓有幾得!食物黎得都幾快,同朋友一路食一路傾,原來好快已經90分鐘,叫我買單,朋友最後先話我知原來只能夠坐90分鐘,但之後餐廳其實只有兩台客,唔明點解唔可以俾我哋坐耐啲,佢話因為限聚令,同埋人流管制,本人就覺得唔係好Make sense,因為我哋傾偈都戴上口罩,加上餐廳其實都冇乜人,咁你本身係Cafe,就正常可以俾人坐耐
想試呢一間Cafe好耐!
我朋友叫咗漢堡包set,我就叫咗個蛋包鰻魚飯,因為聽聞呢個飯係最出名嘅,本人又好鍾意食鰻魚,所以就叫黎試吓睇吓有幾得!食物黎得都幾快,同朋友一路食一路傾,原來好快已經90分鐘,叫我買單,朋友最後先話我知原來只能夠坐90分鐘,但之後餐廳其實只有兩台客,唔明點解唔可以俾我哋坐耐啲,佢話因為限聚令,同埋人流管制,本人就覺得唔係好Make sense,因為我哋傾偈都戴上口罩,加上餐廳其實都冇乜人,咁你本身係Cafe,就正常可以俾人坐耐啲,除非你話有人等緊我都明白,但其實已經冇乜客人!不過點都好啦,食物質素上算唔錯,服務方面可以再改善下!