2024-10-04
夜晚人多 真係唔介意等,前後拎飛🎟️ 一共等左40分鐘左右入坐,可以理解,而我哋亦都明白。一入座,叫咗3人雞煲,每次我地好有禮貌咁講<唔該曬>,唔該前 唔該後 咁。個雞煲上左台,每人食左幾嚿雞,個雞煲d汁開始煲乾曬,我哋請 服務員 加湯,然後當晚 負責收銀個位 服務員 行過黎加湯。我哋就同佢講:唔該 幫我哋加少少湯就可以。結果佢加緊湯個時,我哋已經覺得夠湯,所以叫佢停,然後呢位服務員 故意(扮聽唔到)完全不理我哋,一直係咁加湯,加到個煲滿曬。重點係佢搞到啱啱上到枱既雞煲,成煲冇晒味道淡晒‼️我問返個位 服務員 依家點算,完全冇晒味。嗰位 服務員 答我哋:咁咪加雞囉‼️分開食囉‼️<服務員 服務態度惡劣>咁我想問我哋叫個雞煲黎做咩用呢❓不如打邊爐算數啦~之後 落單加雞<特辣>,懷疑佢哋幫我哋<加料>,加勁多 指天椒🌶️(如圖),啲指天椒🌶️多到成個雞煲都滿曬‼️我哋仲要係咁夾返出嚟。⬅️以前光顧過⬅️,食過一次得<特辣>,都無成兜嘢都係 指天椒🌶️。最後成煲嘢食咗幾舊雞,一入口就乸到喉嚨頂唔順,係咁咳,幾乎入唔到口,結果成肚氣埋
我哋就同佢講:唔該 幫我哋加少少湯就可以。
重點係佢搞到啱啱上到枱既雞煲,成煲冇晒味道淡晒‼️
我問返個位 服務員 依家點算,完全冇晒味。
咁我想問我哋叫個雞煲黎做咩用呢❓
不如打邊爐算數啦~
我哋仲要係咁夾返出嚟。
最後成煲嘢食咗幾舊雞,一入口就乸到喉嚨頂唔順,係咁咳,幾乎入唔到口,結果成肚氣埋單走人~
想講依個已經唔單單只係服務態度嘅問題~
我想講本人都係從事 飲食業。
今時今日香港嘅飲食業,做到好似你哋咁《晦氣》,成個香港嘅飲食業就係比你哋呢班人影衰晒。
如果經過想去呢間食嘢而又睇到呢篇文章嘅人,請自行三思。