2022-03-05
矚目的霓虹燈飾讓你猶如穿越時光隨意門,踏進熱情奔放的西班牙國度🇪🇸。一進門就是水滴型波波吊燈和數個Teddy bears🧸🧸🧸,在這裡,貫徹西班牙人熱愛分享的飲食文化,吃著、喝著,賦予視覺與味蕾雙重享受😎。 🦪海膽汁及墨魚汁燒蠔 (2pcs) $38/PC 🐠煎鮟鱇魚肝.羅勒些利酒醋漬汁 $98 🍊柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子 $138 🍡莫希托羊肉串燒 $78 🥩黑安格斯肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁 $228 Grill Oysters分別是日本特色海膽汁及西班牙墨魚汁,蠔外炸皮脆脆地,入面咬落去唔乾,鮮味突出,墨魚汁偏香甜幾好食🦑。 Scallop Ceviche係拉丁美洲的烹調海鮮的方法,靠青檸或檸檬汁的強烈酸度醃熟海鮮,再加入洋葱🧅、辣椒🌶與香草等配料增添風味。夠大隻又醒胃,酸酸甜甜有啲蕃茄粒🍅。 Mojito Lamb份量多,啖啖肉。外脆內軟,少少騷味。Monk Fish Liver味道同鵝肝好似,口感creamy,配小小酒醋漬汁酸酸地更惹味。 Angus Ribeye有份量🥩,五成熟,肉質嫩,肥瘦適中,牛味重,充滿肉汁同油脂香,仲已經預先切好夠方便👍。 影相嘅時候有
🦪海膽汁及墨魚汁燒蠔 (2pcs) $38/PC
🐠煎鮟鱇魚肝.羅勒些利酒醋漬汁 $98
🍊柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子 $138
🍡莫希托羊肉串燒 $78
🥩黑安格斯肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁 $228
影相嘅時候有小插曲,有個波突然自己爆咗💣,好彩職員冇怪責我哋,反而問我哋有冇整親,而且態度都好有禮貌,值得一讚👏。
📍Tapa Room - 尖沙咀The Nate 2樓B號舖