2019-07-22
2089 瀏覽
朋友嚟咗呢間餐廳同我慶祝生日🙈😍,我印象中間餐廳應該係isquare開咗幾耐,佢就屹立咗咁耐,不過我一直都無試過😂。朋友揀呢間其中因為有app買coupon可享買一送一優惠。星期五晚餐廳都滿座,但由於book咗枱所以唔使等,另一樣可讚之處係無限食幾耐,可以慢慢坐,我哋由6點半坐到佢收舖咁濟👍🏻。但餐廳長方形,所以比較應聲同嘈。由於唔係好肚餓,所以只係叫咗2️⃣個主菜同1️⃣個甜品。佢Menu啲菜式應該唔係英文嚟,所以睇唔明,好彩有中文description🙈。我哋叫咗Bucatini Amatriciana,即係蕃茄🍅通芯意粉(主要見佢係通芯所以想試吓,係幾得意),茄汁係偏酸的,味道都ok嘅,但無咩特別,店員會即場磨啲芝士上碟pasta到👍🏻。另外叫咗Salmone,燒三文魚🐟伴雜菜,個上碟唔算精美,但三文魚煎得比想像中好食,唔會太熟,而啲雜菜都有幾多款式,有新薯又有粟米仔,中和一下。條魚個黃色sauce食完都唔知係咩味😅,好似係牛油❓,好杰身,但又唔夠香。甜品就叫咗我最鐘意食嘅tiramisu😍,有生日寫字㗎,但串錯咗我個名😅,哈哈。不過成碟造型好靚啊,啱哂影相🤳。而個tiramisu都唔錯
甜品就叫咗我最鐘意食嘅tiramisu😍,有生日寫字㗎,但串錯咗我個名😅,哈哈。不過成碟造型好靚啊,啱哂影相🤳。而個tiramisu都唔錯,個芝士好食,質感較creamy,但唔夠酒味。另外佢好大個,夠哂2個人share。
總括嚟講,我覺得食物唔算十分出色,但用餐過程好舒服😌,可以慢慢坐傾吓偈,而且餐廳staff全程都非常friendly,好主動同我哋吹水,又同我講生日快樂🎂😂😂。我認為呢間餐廳都值得一試的。👍🏻