可以喺餐廳同重視既人舒舒服服地食飯並非必然既事,唉⋯⋯ #throwback上個月其中一個超勞動既工作日,完工後收到可以早放既通知😆 靚飯腳同事s就帶我去佢地覺得值得二訪既Cafe☕️除左佢地上次食過,覺得一定要encore既焦糖蘋果雙層芝士蛋糕🍰之外,我地仲叫左💁🏽‍♀️➿ 南瓜鹹蛋虎蝦扁意粉 ($128)鹹蛋味冇expect之中咁邪惡,相對下南瓜似主角多d,味道相對突出少少,意粉整體好creamy😋➿ 黑毛豬辣肉腸螺絲粉 ($98)味道上我地鍾意呢碟意粉多d,因為惹味d!😛➿ 法式吐司配水果及忌廉 ($78) 法式吐司外脆內軟,外層既焦糖面令到吐司份外香脆👍🏼 忌廉有奶香味而不膩,加埋新鮮水果、杏仁片、南瓜籽、奇亞籽一齊食,口感豐富!➿ 焦糖蘋果雙層芝士蛋糕 ($55)同事們實在冇介紹錯,呢件芝士蛋糕實在好好味🥰 又有層次,所有配料都好夾啊,食到焦糖蘋果🍎既甜味,又有濃郁既芝士味而做到唔膩既效果,連餅底都有焦糖既味道😲 好有驚喜啊!下次再黎既話,我都會encore😆➿ 𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (H: $45)第一次見大猩猩既拉花,好有創意啊🤩 本身焙茶既色澤都好襯個圖案👍🏼 焙茶味

➿ 南瓜鹹蛋虎蝦扁意粉 ($128)

➿ 黑毛豬辣肉腸螺絲粉 ($98)
味道上我地鍾意呢碟意粉多d,因為惹味d!😛

➿ 法式吐司配水果及忌廉 ($78)

➿ 焦糖蘋果雙層芝士蛋糕 ($55)

➿ 𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 (H: $45)
第一次見大猩猩既拉花,好有創意啊🤩 本身焙茶既色澤都好襯個圖案👍🏼 焙茶味道香濃,整體香滑!

➿ 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑶𝒐𝒍𝒐𝒏𝒈 ($45)
好真材實料既熱情果茶,酸甜度剛好☺️