2016-07-19 230 瀏覽
呢期听聞有家專食日式串燒的店,價錢大眾化又好味,身為為食貓的我又點會錯過呀!!到街口乍,遠遠已聞到燒烤的香氣,門口有座燒烤的小檔口,造型得有特色。原來呢度除了燒物之外還有拉麵、烏冬和飯食的,而最新出名推介:秘制海膽飯$108在餐牌上閃閃發光,二話不說必叫吧!!海膽控~齋係呢板海膽已經夠殺了!!海膽含有丰富的蛋白質很受健身大隻佬喜愛,我呢板更加俾人搶食啦!夠新鮮,甘香可口,入口即溶冰冰涼涼的,好適合呢個天時食,乜野暑氣都全消,配合呢個有生春撈在一起的白飯來吃,又別有一種充滿蛋黃香的好味牛肉薯餅$28/1件香噴噴,脆卜卜,又圓又脹,一夾好軟熟,入面的是免治牛肉粒來的,既有牛肉香亦有薯香,味道剛剛好。京葱雞肉串(燒汁/盬)$20一口雞肉一口京葱,雞肉香又滑京葱爽又香,沾上燒汁一齊燒甜甜地幾清新香蒜燒茄子$18勁蒜囉!!原條茄子雖然燒到熟透,但仍保持到茄子的原狀,舖滿蒜蓉好香口西京安格斯一口牛$28西京五花腩串$22西京是比較甜的醬汁來的,配埋咸肉一起味其實是特別既安格斯一口牛,好有牛香肉味夠而且很好口感有哨頭得來又不會韌五花腩是連肥膏都燒得卜卜脆的,一點也不覺得肥膩燒安格斯肉眼扒 〔細〕$5
在餐牌上閃閃發光,二話不說必叫吧!!海膽控~

牛肉薯餅$28/1件
牛肉薯餅

京葱雞肉串(燒汁/盬)$20

香蒜燒茄子$18

西京安格斯一口牛$28
西京五花腩串$22
西京是比較甜的醬汁來的,配埋咸肉一起味其實是特別既
安格斯一口牛,好有牛香肉味夠而且很好口感有哨頭得來又不會韌
五花腩是連肥膏都燒得卜卜脆的,一點也不覺得肥膩

燒安格斯肉眼扒 〔細〕$58
性價比很高的一塊扒,肉面燒至金黄色兼有網紋,靚!肉質也很好,不會鞋和金香

燒羊扒件$28
羊扒
羊羊至怕酥和韌的,呢度有香料搭夠,燒烤得剛剛好,好軟熟,小小羊酥香洽到好處!

香蒜牛油燒日本扇貝$28
肥大肉厚的帶子,舖滿蒜蓉和牛油香好鬼正

原塊尤魚干$25
圓碌碌一餅,燒至香氣四溢呢,邊邊微燶很脆香口,中間小小軟的,用來送啤酒就正斗了!和好朋友吹吹水,的佐酒小吃No.1之選!

10 分鐘 (堂食)
  • 海膽飯