2018-05-15 28 瀏覽
新假期將呢間餐廳評為船麵no.1當日甘岩夜晚係尖沙咀就過黎試試七點鐘去到 見到枱都幾滿,不過原來餐廳再入去,仲有好多枱 點好餐大概等左十五分鐘有野食串燒牛+串燒雞燒牛唔係太有牛肉味,不過唔會太韌燒雞食得出用香茅奄過 好香 雞肉都較嫩滑所以個人推薦雞串豬肉雜錦湯金邊粉粉比我想像既細碗入面有豬肉,豬肉丸,豬肝等等試左啖湯 同我食開既船麵有d分別味道偏淡 食到少少藥材味完全唔夠之前食過既船麵甘香濃同惹味 至於配料個人認為全部都唔錯豬肉好滑 豬肉丸彈牙好味男朋友叫既 羅勇雜錦湯河佢既評價同我差不多都係認為配料好食,但湯底唔夠香濃而且佢叫既泰國河粉, 比起一般香港河粉粗好多,係一大片仲要痴埋一餅甘,唔太掛湯,口感非常麻麻 要讚既係服務 我地落單時係甘轉軚,店員都冇黑臉 而且環境都算幾好不過湯既味道對我黎講實在係麵既靈魂呢到既湯比我食過既鋪頭遜色不少,如泰屋 泰麵膳都比呢間更好 當然係我心中最好味船麵 仍然非Samsen莫屬!雖然次次都要等 而且價錢貴好多,不過真係食過真係令人上引呢間我諗我都係試過就算了,亦唔會推薦比朋友
新假期將呢間餐廳評為船麵no.1
當日甘岩夜晚係尖沙咀就過黎試試
七點鐘去到 見到枱都幾滿,不過原來餐廳再入去,仲有好多枱
點好餐大概等左十五分鐘有野食
雞肉串牛肉串
串燒牛+串燒雞
燒牛唔係太有牛肉味,不過唔會太韌
燒雞食得出用香茅奄過 好香 雞肉都較嫩滑
所以個人推薦雞串

豬肉雜錦湯金邊粉

豬肉雜錦湯金邊粉
粉比我想像既細碗
入面有豬肉,豬肉丸,豬肝等等
試左啖湯 同我食開既船麵有d分別
味道偏淡 食到少少藥材味
完全唔夠之前食過既船麵甘香濃同惹味
至於配料個人認為全部都唔錯
豬肉好滑 豬肉丸彈牙好味

羅勇雜錦湯河粉
男朋友叫既 羅勇雜錦湯河
佢既評價同我差不多
都係認為配料好食,但湯底唔夠香濃

不過湯既味道對我黎講實在係麵既靈魂
係我心中最好味船麵 仍然非Samsen莫屬!
雖然次次都要等 而且價錢貴好多,不過真係食過真係令人上引

呢間我諗我都係試過就算了,亦唔會推薦比朋友
2018-05-10
雞肉串牛肉串