@kan.teen呢間分別係旺角同炮台山都有分店🌸kanteen去左炮台山店😆好開心💕.講下餐廳環境先😝係走白色木色嘅簡潔風🤍文青feel🌿樓底高 空間感大啲☁️又有落地玻璃 有良好採光☀️✨.👅Salmon Benedict $78份量比較細 不過價錢都比較平💸沙律菜有甜甜酸酸嘅汁🥗無乜特別🤣主角Benedict🍳好貼心咁分開咗兩份~不過個包好硬 又唔夠脆🤔但有三文魚🍣蛋🍳同荷蘭醬~個蛋仲好流心tim🤤(swipe到最後有片)呢個配搭唔會輸嘅🤣但呢個唔算係一個超好食嘅Egg Benedict🥚~同埋個人覺得 擺盤 賣相可以整靚啲✨✨🤣.👅Carbonara $82呢個Carbonara無咁港式👀即係相對正宗啲😗因為正宗嘅Carbonara係用蛋汁🍳撈個意粉;而港式嘅通常會加白汁⚪️口感creamy啲咁樣🤪而呢個食得出個汁 主要係蛋黃汁🍳忌廉同芝士🧀味道唔錯😋幾香 雖然唔係creamy嘅texture🍨但佢每一條意粉都有沾滿汁😋都好夠味👍🏻意粉口感🍝係有少少少偏硬但唔係生~同對我來講冇問題😛反而我好驚啲意粉太淋變糊😂😂仲有🥓意粉入面有好多煙肉😝😝呢個都幾抵食✨✨.👅Matcha Latte
@kan.teen
Matcha  Latte

👅Salmon Benedict $78
Salmon Benedict

👅Carbonara $82
Carbonara
Carbonara

👅Matcha Latte $40
🍵抹茶控表示👌🏻最怕Matcha Latte得死甜 個種假抹茶味🍬呢杯個質地綿密得黎 但飲落去口感輕盈🍃係甜同有少少回甘嘅味 但無一啲好濃嘅抹茶🍵個種苦味~超級值得讚嘅係 拉花勁靚😍
👅Charcoal Latte $38
Charcoal Latt

有竹炭味但唔算好濃⚫️慢慢飲落去就得翻普通latte咖啡味☕️唔會好甜 又唔會好苦 恰到好處😛
———
📍Pause It (北角)
北角電氣道183號友邦廣場地下18號舖
#kanteen #kanteen香港 #kanteen炮台山 #kanteen_cafe #kanteen良心幫襯 #良心小店
  • Matcha  Latte
  • Carbonara