2023-02-06
今日第一次去食齊柏林,得出結論有二:1. $38食一個充滿燶味既熱狗係令人沮喪唔好同我講係乜嘢美國焦香風味呢啲廢話,個熱狗邊黑到好似炭咁我真係第一次見,食完口腔殘留既唔係香腸味、唔係芝士味,而係鑊燶既餘藴2. 員工工作效率真係要改善去到齊柏林有四位年輕員工,佢地既動作係我近期見過最慢既速食店員,現場只有另一個人等,而我見住佢地攝起爐頭既單只有兩張,但一個熱狗等足我15分鐘🌝話說食完之後去左yoho comebuy tea到買杯茶沖淡下陣燶味。個陣排隊等既至少20個人,但我見到四個男仔以勁有條理同埋1分鐘5杯既速度,應付無限既收銀、沖茶、包裝、補課既工作,真心佩服,呢15分鐘係等得順氣🌝無比較無傷害啊….真心,分黃藍選擇係個人喜好,但食物同服務水準可唔可以對得住自己set既價錢?良心既野係雙向既….
1. $38食一個充滿燶味既熱狗係令人沮喪
2. 員工工作效率真係要改善
無比較無傷害啊….
良心既野係雙向既….