2018-03-05 362 瀏覽
今日車呀媽去花墟度買花啦,咁架車就好方便咁泊左係太子道西果度,呀媽就自己去買花啦,咁我就坐左係架車度等啦,咁就坐下坐下,望下又望下,見到成條街嘅花店裏面就竟然有間餅店wor,,而且人流就絕對唔會比起花店少呀!咁就落車望下啦,順便就買個2包醫下肚啦!門口雪櫃有好多個壽桃,一個又一個造型蛋糕,全部都係做俾d老人家,我相信e家餅店都一定好多好多街坊支持呀!另外門口就重貼左有好多好多明星幫襯同埋食佢d蛋糕嘅相,咁我就再入去望一望啦!入到去都見到有其他嘅造型蛋糕啦,都幾有趣,但係呀媽打俾我話買完啦,要開車啦!咁我就買左一磅曲奇同埋買左幾個波羅蛋糕啦!曲奇就98蚊一磅,波羅包就6蚊一件。咁我d曲奇就事但執d啦,一食落去,嘩,有料呀!好鬆化呀,堅係一入口就溶,同埋之前我都學過幾堂果d曲奇興趣班,佢用果d應該都係靚牛油,食得出佢打牛油係打得好靚,應該係將d牛油由黃色打到白色先會有咁樣嘅效果呀!我最欣賞就係合桃味同埋朱古力味呀!朱古力味就食落去真係好香,合桃就真係好足料。之後就到波羅包啦,真係好有半片波羅呀!而個包就食得出係蛋糕果d餅底呀!好鬆軟,亦都甜甜地,幾好味,唔怪得之咁好賣啦!e間野堅係唔錯,下

之後就到波羅包啦,真係好有半片波羅呀!而個包就食得出係蛋糕果d餅底呀!好鬆軟,亦都甜甜地,幾好味,唔怪得之咁好賣啦!e間野堅係唔錯,下次呀媽生日可以黎e度做蛋糕呀!
外賣自取