2022-07-26 1028 瀏覽
中環街市開業時, 我每隔幾個月都會幫襯此林記。當初開業時好多客幫襯, 每每lunch時間都排長龍, 要15-20分鐘才買到糯米糍, 花生糖, 龍鬚糖, 涼果, 砵仔糕,馬仔, 懷舊小食, 香蕉糕。。。。等等其後去都係幫襯花生糖多, 因覺佢既花生糖好好味。$25/包, 買4送1, 即$100有5包, 通常都買5包走。可以選龍鬚糖, 花生糖, 餅乾。今年6月尾去, 花生糖冇貨, 人流都少左。7月25日再去買, 花生糖得4款味, 數量又唔多。 得幾包,。要選5包好難。最好食之芝麻糖, 椰蓉花生糖幾次去都冇貨, 網上又冇, 好難買到心頭好。最近7月去買。只買到芝麻花生軟糖, 夾心花生糖, 花生腩糖, 合桃軟糖,鳳梨夾餅。但今次好失望, 質素好差。最難食係😬😑😑1) 合桃軟糖, 好像舊膠咁。2)花生腩糖又好黏牙, 林,花生又唔香。3)芝麻花生軟糖, 夾心花生糖 -- 好一般。4)鳳梨夾餅 , 又唔香又唔甜, 完全冇特別。以前成日幫襯好味的花生糖, 點解質素差左咁多。 總評: 4分 差<個人意見, 唔會再買了, 成日冇貨, 貨量唔多, 網購又冇貨, 味道更失望。 >
中環街市開業時, 我每隔幾個月都會幫襯此林記。

其後去都係幫襯花生糖多, 因覺佢既花生糖好好味。
可以選龍鬚糖, 花生糖, 餅乾。

今年6月尾去, 花生糖冇貨, 人流都少左。

但今次好失望, 質素好差。

最難食係😬😑😑
1) 合桃軟糖, 好像舊膠咁。

2)花生腩糖又好黏牙, 林,花生又唔香。

3)芝麻花生軟糖, 夾心花生糖 -- 好一般。
4)鳳梨夾餅 , 又唔香又唔甜, 完全冇特別。

以前成日幫襯好味的花生糖, 點解質素差左咁多。

總評: 4分 差