2023-12-11
蘇媽啱啱出現果陣,Emi直頭當左佢係飯堂,最近見到開左間So bar梗係要去捧場啦Awakeing earl grey $128呢杯係bartender’s choice,用Emi最鍾意嘅無名氏Gin調出黎嘅,Earl Gray味好濃,飲落去層次好分明,上枱時會用個玻璃罩蓋住送出嚟,一打開嗰下係佛手柑嘅煙熏味,呢杯完全係近期飲過最正嘅cocktail🥃Heart beat $128至於呢杯就係以西瓜同埋白酒調出嚟嘅cocktail,西瓜味好清新,飲落又甜甜地咁,飲醉都唔知咩事飲酒又點少得海鮮同埋小食呢泰式海鮮拼盤 $188呢個拼盤有魷魚、扇貝、青口、蝦同埋生蠔,每款有兩件,配個泰式醬汁酸酸地甜甜地又辣辣地,送酒一流🦪雞串燒拼盤 $108呢個串燒拼盤有兩串燒雞皮,土匪雞肉同埋地獄麻辣雞肉,雞皮係脆卜卜㗎,另外兩款雞肉都非常之惹味,對我嚟講係辣咗啲,不過送酒都係非常之正🌶️油封鴨腿配煙燻腸 $178呢個我地錯晒重點,focus晒落去啲side dish🤣個忌廉薯仔好好食,火箭菜炒磨菇又好香口,咁當然個鴨腿都肉質酥軟味道濃香🍗XO醬帶子意粉 $158呢個係一個超級足料嘅fusion意粉,帶子超
Awakeing earl grey $128
Heart beat $128
飲酒又點少得海鮮同埋小食呢
泰式海鮮拼盤 $188
雞串燒拼盤 $108
油封鴨腿配煙燻腸 $178
XO醬帶子意粉 $158
呢個係一個超級足料嘅fusion意粉,帶子超大粒,配料份量十足,都冇咩位可以挑剔啦
總結嚟講呢度啲嘢食都好唔錯,cocktail全部都好吸引,掛住食掛住飲都唔記得咗影低埋佢個bar位,呢間一定會再黎🍸