放假約咗住港島既朋友去西環🤟🏻有咗地鐵之後方便勁多😘香港大學站一出就超多美食😋天氣熱辣辣,首先要買返杯透心涼既茶飲🥤 🥤呢間乜檸✨除咗有近期大熱既手打檸檬茶,仲有純茶、奶蓋、梳打、益力多系列,款款都好吸引💋 店員推介可以試試最近新出🔹磚影留香,全港首創古法燒茶🔥製出鮮奶茶配以自家製茶凍,奶茶控既我即刻買黎試試🌱奶茶茶香細膩,飲落順滑飽滿,完全無苦澀或嚡口感覺✅自家製茶凍份量十足,食落滑溜有陣陣茶香,Q彈又清爽👏🏻🔹爆打油柑汁檸檬茶手打檸檬茶就飲得多,唔知加入油柑汁係咩味道呢💁🏻‍♀️現現場可以見到店員會即場爆打檸檬,再加入油柑汁,新鮮製造飲落特別FRESH ‼️味道香甜回甘,清爽得黎無酸澀味,解膩又清爽❤️ 🔹苦瓜手打檸檬茶另外我再叫咗杯苦瓜手打檸檬茶,底部有超多苦瓜肉😻清熱解毒一流,滿滿透心涼🥳乜檸✨📍西環西營盤皇后大道西425號G地下1-3號舖

🔹爆打油柑汁檸檬茶

🔹苦瓜手打檸檬茶