2022-09-03
#chuchu食在銅鑼灣📍 蕃茄仔🐷想食好耐嘅人氣蕃茄湯!嗰日平日夜晚去到竟然唔洗排隊!不過小店位置有啲逼!—————————————————————❣️ 特級安格斯牛肩胛自家蕃茄濃湯刀削麵 $70唔係得幾塊牛,仲要全部好大塊,好香牛味,油脂分布好平均,唔會韌!茄湯方面,佢無乜大舊嘅蕃茄,反而係比較杰身嘅茄湯,都有小小茄膏味,又有啲似金寶蕃茄湯,鐘唔鐘意就真係個人喜好!🐷都覺得ok,但overall 性價比方面就樓下冰室出色啲!刀削麵超掛湯,每一啖都可以蕃茄湯同麵一齊食到,不過質地偏厚!.❣️豚三寶自家蕃茄濃湯上海拉麵 $78三寶有豬扒、豬軟骨、豚肉片,三樣都好好食!🐷仔揀左上海麵,覺得更適合咁杰嘅茄湯,因為容易夾啲!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 7/10💰性價比:6/10👍🏻推薦:7/10 —————————————————————🏡地址: 蕃茄仔 (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街5號地舖🕑營業時間: 12:00 - 21:30(4-6落場)👉🏻九龍灣都有分店的!—————————————————————#chuchu食港式—————————————————
📍 蕃茄仔
❣️ 特級安格斯牛肩胛自家蕃茄濃湯刀削麵 $70
❣️豚三寶自家蕃茄濃湯上海拉麵 $78
不專業評分
👅好味指數: 7/10
💰性價比:6/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: 蕃茄仔 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街5號地舖
🕑營業時間: 12:00 - 21:30(4-6落場)
👉🏻九龍灣都有分店的!
#chuchu食港式
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店