2019-02-07 662 瀏覽
新年放咁多日假,點可以唔去濕平濕平,而且仲要大時大節一定有好多Promotion 做緊,身為100%嘅女人,我又點會放過呢D絕世好機會呢。行街,如果手上有D小食食下,有D野像下就更加Perfect 啦!之前試左老虎堂,今次我就決定試下打對檯GE木衛二香港鑄茶所。除左個名係一個最靚GE木星衛星名外,呢度GE裝潢主要用左深藍色為主調,而且加入左D宇宙、銀河、星球、太空人等GE元素,唔知係咪因為店家覺得唔同GE野飲沖出黎GE顏色同層次感令佢聯想到星河呢。我叫左鐵觀音那堤($30) 加左茶香珍珠($3),而朋友鐘意飲茶,所以佢就聽店員介紹叫左夏摘東方美人($40)。呢度D鐵觀音係用左台灣產GE茶葉,聞落都幾香味,味道係醇厚甘鮮,入口會回甘而略有蜜味,拿堤係用新鮮鮮奶撞GE,入口順滑。呢度GE珍珠比較特別有得簡茶香味 同 蜜香味,我講左茶香味GE,貪佢唔會太甜,珍珠煮得夠透,而不失彈牙,整體配合都唔錯。夏摘東方美人聽聞係用左台灣阿里山GE高山茶葉去沖泡GE,一聽就知係高級野,手沖現泡茶突登用紫砂茶壺,再用熱水沖泡茶葉,之後將茶撞落冰塊而成,感覺非常多工序,飲落果然茶味濃,而回甘力強。鐘意飲茶GE

鐘意飲茶GE人可以一戰。
2019-02-07