哈,我真係見識少,香港地幾時進化到,想話即興去食個乾炒牛河姐,都咁鬼難清清楚楚咁問左店員,真係唔跟餐,散叫都無得嗌我想食既乾炒牛河囉,真係吹到bear一聲,想喊!香港揾食好艱難呀!!!咁無計啦,既然黎都黎左,照落order啦只好!見到同事點了茶餐,有脆豬配旦加碗豬潤面之類,索價40幾,味道可以呱,見佢食曬唔知係真好食,定佢餓炸,呢個無試唔知!!我就叫左呢個豬軟骨飯,真係唔講唔知,我唔多喉既蘿蔔,除左跟牛腩食外,偏要配我啲豬軟骨!又算,因為我都餓,上菜都快,飯幾大碟,豬軟骨唔多,但都幾入味,豬肉幾鬆化,軟骨唔會過硬,只係份量嫌少姐!但我唔like ge蘿蔔就偏偏大大舊咁督眼督鼻,等我去食佢,okayokay,我食你!白蘿蔔無渣,唔難食既,只係我本身唔“好“姐,成個飯如果可以俾多啲汁我撈飯就好喇,因為都幾多飯下嫁!真係唔好講笑,我都幾肚餓下,唔想食剩ya,大大碟碟頭飯面不改容照單全收咁送到胃裏去。。。

蘿蔔豬軟骨飯

唔知係真好食,定佢餓炸,呢個無試唔知!!