2024-09-03
[✨荃新天地ASOK THAI GARDEN•泰式Fusion菜🥢]#asokthaigarden #荃新天地🌸香茅燒豬鞍 $238豬鞍扒厚度十足😋肉味濃郁嫩滑多汁,好高質;薯蓉有驚喜,有淡淡嘅牛油香味,而且處理到好綿密細膩,勁好食💯🌸北海道帶子娘惹牛油貓耳粉 $158娘惹醬汁濃郁,辣度適中😉貓耳粉口感煙韌,掛汁力一流,同個醬汁真係好夾!配菜帶子大大粒,肉質軟嫩;整體水準幾好💞🌸蒜香炒野菌 $68上枱已經聞到香氣十足,濃濃嘅野菌味係蒜香配合下,味道更加突出,感覺好味得黎又不失健康🤤🍹青檸梳打 $48好解暑嘅飲品,清甜微酸亦好開胃🥰🍹泰式奶綠茶 $46茶味清香,甜度岩岩好!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境寬敞,主色調用上比較柔和嘅燈光,搭配木質家具,令人感覺成個環境都好CHILL,加上商場位於地鐵附近,交通方便,係一間非常適合同朋友或者家人聚會嘅餐廳👍🏻💯📍ASOK THAI GARDEN🏠荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG37號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #h
#asokthaigarden #荃新天地
🌸香茅燒豬鞍 $238
🌸北海道帶子娘惹牛油貓耳粉 $158
🌸蒜香炒野菌 $68
🍹青檸梳打 $48
好解暑嘅飲品,清甜微酸亦好開胃🥰
🍹泰式奶綠茶 $46
茶味清香,甜度岩岩好!
————————♡♡♡♡♡♡————————
✨總結
📍ASOK THAI GARDEN
🏠荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG37號舖
#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣食好西 #荃新天地 #asokthaigarden