2022-08-11
呢間餐廳之前已經食過一次,今次再幫襯,入門口已經有個靚靚餐廳名燈牌,店舖雖然唔算大,但裝修都企理精緻☺️叫左「兩個人的幸福」二人餐 $288跟左餐湯同沙律🥗羅宋湯入面超多蔬菜,好足料唔會偏咸,整體味道偏酸,好開胃🤤沙律菜上面加左啲海帶同蟹籽,增添左口感仲好清爽,真係唔錯~-明太子軟殼蟹忌廉意粉🍝呢個比想像中驚喜,首先大大隻軟殼蟹放係面頭,咬落個口感似食日本天婦羅咁,好夠鬆脆,亦帶有鮮味,唔會炸得唔夠而令油味大於鮮味同淋pat pat 🤤而個忌廉汁好creamy 好香口,意粉軟硬程度剛好,掛汁一流👍🏻-美國IBP牛膈肌150g配三文魚用石燒方式上,牛膈肌上枱時係5成熟態,你可以因應自己喜好燒至唔同熟成度,肉質鮮嫩實淨有咬口,牛味亦都濃烈🤤 本人鍾意牛味濃,所以覺得唔錯三文魚外皮夠干脆,但唔會過熟,魚油香都重,有肉汁咬落夠嫩,呢個價錢做到咁,都唔簡單👍🏻-芝士焗蠔真係大大塊芝士係面頭,中間仲有夾住芝士碎,海鹽黑椒,焗出黎好Juice香滑,本身隻蠔雖略細,但都夠鮮甜☺️-芋圓番薯圓爆珠綿綿冰🍧我覺得好驚喜係西餐食綿綿冰甜品仲要咁足料,好開心佢甜品唔係cake,因為通常會食唔落🤣綿綿冰做得好軟滑,
叫左「兩個人的幸福」二人餐 $288
跟左餐湯同沙律🥗
羅宋湯入面超多蔬菜,好足料
唔會偏咸,整體味道偏酸,好開胃🤤
沙律菜上面加左啲海帶同蟹籽,增添左口感
仲好清爽,真係唔錯~
明太子軟殼蟹忌廉意粉🍝
美國IBP牛膈肌150g配三文魚
芝士焗蠔
真係大大塊芝士係面頭,中間仲有夾住芝士碎,
芋圓番薯圓爆珠綿綿冰🍧
綿綿冰做得好軟滑,食落唔會覺得好濟有負擔,再配上我至愛既芋圓番薯圓,真係好滿足🥰🥰