2024-07-25
荃灣即點即做手作點心知道師傅曾係東京富麗華做咗好多年 所以慕名而來試吓佢啲點心~即叫即整 大概要等15分鐘到啦煎釀虎皮尖椒 $39煎到金黃色又恰到好處嘅虎皮尖椒,魚肉調味唔會太重,同尖椒嘅微辣配合得剛剛好,味道層次都一流!活拆生剝鮮蝦腸 $45呢個腸粉鄙薄餡靚,加上新鮮到爆炸嘅蝦肉,勁彈牙爽口,鮮甜嘅味道加埋爽滑嘅腸粉再配埋豉油真心超級好味!鮮蝦菜苗餃 $34呢一個菜苗餃真係好正,佢嘅外皮偏向厚少少好煙韌,餡料係勁豐富嘅菜苗好鮮甜口感好爽口,加上新鮮蝦完全好Fresh!月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒) $22呢隻蝦餃真係餡靚皮薄勁大粒,餡料真係有成兩三隻鮮蝦,食落咬緊好豐富好滿足,果一種蝦嘅香氣一咬落去就爆發出來!黑松露北菇燒賣皇(2粒) $20黑松露估唔到同燒賣咁夾,果種幽幽嘅香氣完全帶出咗北菇燒賣嘅味道,整個層次都更上一層樓,加上大大粒啖啖肉好滋味!好姐潮州蒸粉果 $24呢一個潮州粉果真係冇得彈,超級足料咬一啖已經跌晒啲餡料出嚟,最重要佢有花生口感好爽脆,都未試過一口食晒落去嗰種衝擊感真係滿分!茶位費 $8 我哋沖咗杯普洱飲~夠晒濃!鋿晶館 (荃灣)荃灣沙咀道130號地舖
煎釀虎皮尖椒 $39
活拆生剝鮮蝦腸 $45
鮮蝦菜苗餃 $34
月半彎晶瑩鮮蝦餃(2粒) $22
黑松露北菇燒賣皇(2粒) $20
好姐潮州蒸粉果 $24
茶位費 $8
我哋沖咗杯普洱飲~夠晒濃!
鋿晶館 (荃灣)
荃灣沙咀道130號地舖