2024-01-31 284 瀏覽
琴晚食完扒,都仲想食,所以就喺荃灣搵到第二間扒房,價錢又抵食。肉眼扒呢塊肉眼扒勁大塊,我哋叫咗5成,廚師煎得好好,恰到好處!再配上好脆嘅薯角,加埋落咗黑醋嘅沙律,好開胃。蒜蓉汁仲另上,可以邊切邊點汁。不過塊扒本身都好夠牛味,唔洗點汁都可以。燒春雞雞皮燒得好脆,切落去就索索性,勁脆。而且佢係半隻,雞胸啖啖肉,雞髀肉好嫩滑,雞翼仲燒到脆卜卜。芝士焗田螺薯蓉熱住咁上枱,出晒煙香噴噴!面嗰層芝士好厚,每舊田螺都可以連到一大塊芝士一齊食,超正。薯蓉墊底仲吸咗田螺逼咗出嚟嘅油份同味,連埋一啖食好香口。Tiramisu 咖啡味好香,中間2層cream都好creamy,大細又啱啱好,食完主菜再配呢個甜品啱啱好!

肉眼扒

燒春雞