2019-02-26
去咗荃灣心郁郁順便去「民豐粉麵行」買糯米糍,每次都一試難忘,回味無窮,呢個糯米滋真係必食架!糯米糍有三款口味:「有紅豆餡、芝麻餡、花生餡」款款都係 $5 一大粒,.🔹芝麻糯米糍 $5糯米糍面頭沾粉不少,拎上手就唔會黏,糯米糍煙煙韌韌,外皮好軟糯又有糯米香,餡料混合粒粒砂糖和少許豬油及芝麻香磨粉,員工話有別於一般坊間的製作,味道較像湯圓餡...好正 🤤❤但食開無糖就會覺得偏甜🤭粒粒都皮薄餡厚,餡係多到瀉出黎,點解啲餡可以咁足料?咬第一啖啲餡已經漏晒出嚟🤭食到成身都係😂BTW真心好抵食呀!.「民豐粉麵行」已有多年歷史另外有粉麵、餃子雲吞、湯丸出售添!周不時有啲街坊入去幫襯,每日都好多人排隊,今日去都要排呀,好彩都係排左一陣姐。買左一盒拎走同家人開心Share,有紙盒裝呀!
呢個糯米滋真係必食架!
🔹芝麻糯米糍 $5