2024-07-07 83 瀏覽
〰️ 位於海之戀商場的WM Cafe &Bar,我個人覺得係一間比較親切的輕西餐廳。佔地面積非常大,有室內和露台可以選擇。因爲空間寬闊,所以室內都可以好輕鬆舒服,而露台就可以chill下,都可以有點點達到「公園20分鐘效應」😌🍽 🔹特色炸薯條(酸忌廉牛油果醬)首先薯條份量好充足,「身型」都屬於均勻系列,而且炸得香脆,不會過火。但最特別嘅係今次薯條唔係同番茄醬🥫一齊出街啦,而係同酸忌廉牛油果醬組一個新CP😍出奇地搭配,因爲個醬有一種清新的感覺,剛好和熱辣辣的薯條有一種衝擊,非常唔錯😝🔹 ᴡᴍ炸雞翼(德川香辣味)喜歡雞翼和食辣的必選😋真心食得好過癮,雞翼香脆的外皮包裹住鮮嫩的肉質,外脆嫩滑😚面上撒滿又香又辣又麻的辣椒粉🌶️簡直滿分💯➰🔹青醬烤蘆筍野菌意粉健康之選👍意粉的軟硬程度適中,整體醬汁比較Creamy ,淡淡的羅勒香完美滲透到意粉的每一個「細胞」,鮮烤的蘆筍雙脆可口➕鮮甜的雞樅菌,都為意粉豐富多一層口感🔹黑松露雜菌薄餅店員一送上台,就聞到香濃的芝士味🧀和黑松露味😋😋還有陣陣的雜菌香🍄‍🟫烤的金黃焦脆的薄餅輕輕一拉,就見到芝士完美拉絲🥰輕輕咬一啖,香和脆瞬間包圍味蕾,瞬間幸福感爆棚🤩➰🔹奇

🍽

🔹特色炸薯條(酸忌廉牛油果醬)

🔹 ᴡᴍ炸雞翼(德川香辣味)

🔹青醬烤蘆筍野菌意粉

🔹黑松露雜菌薄餅

🔹奇異果風情
一杯非常適合炎炎夏日的清爽飲品🥝首先顏色上已經非常夏日Feel 💚入口有少少酸酸甜甜的奇異果香,還有薄荷的清香,超解暑😜