2021-11-29
今日同朋友慶生,就選左e間5月開幕嘅新餐廳~佢有6款set比你選擇,由最貴嘅佐賀和牛$1288到豚肉放題$248,我地就選左中間guu推介嘅C餐極上牛小排放題,都有108款食物,同D餐只係相差澳洲和牛、蝦、魷魚筒、鰻魚飯。5:45到嘅時候仲好少人,員工好積極咁帶位同介紹醬汁,一開始唔駛點已經款款牛都上比你試,仲有人幫手燒封門柳(因為佢比較厚最難燒🙊),有啲似牛肋條,本身醃好都幾夠味,其他部位如牛肩肉之類都有牛味嘅,不過有時會有少少”hi”除左牛肉之外,豚肉雞肉都有少量選擇,特別係有無激素雞翼😂雖然燒完覺得冇乜味,但質素唔錯。其實熟食都好多元化,有牛肉烏冬、咖喱飯之類,實食到你飽🙊我鐘意佢個韓式炸雞🍗,有醬油、芝士、辣味,炸得不比專門店差❤️海鮮類坦白講會少選擇,因為D餐開始先有虎蝦,而家得蝦仁😂覺得好食嘅係魷魚片、同帶子粒,不過size 真係好細⋯甜品有幾款,不過都唔好食,雪糕可以like 佢社交平台就比一個movenpick 你,所以就冇試到部軟雪糕機啦(有朱古力/乳酪味)總結:之前見到openrice 咁多差評都有啲擔心,好彩都唔係咁差。不過價錢都真係偏貴嘅,加一完左四百幾,但係牛肉
總結:之前見到openrice 咁多差評都有啲擔心,好彩都唔係咁差。不過價錢都真係偏貴嘅,加一完左四百幾,但係牛肉類只可以話正常偏好,未至於好到令人想食好多😂如果大家食過邊間燒肉放題CP值高記得話我知~
評分(5⭐️為最高):
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️