2018-07-24 51 瀏覽
食雞煲食到悶,又想食得健康啲,又想打邊爐,即刻諗起藥膳養生火鍋,好彩一早訂位,就番朋友仔,我地去左佐敦分店食,地點非常方便,係佐敦C2出口行三分鐘就到,入到店內,好有中國風格,座位寛闊,坐得舒服,服務人員人手充足及細心之後我地馬上叫左個鴛鴦湯底,養生既我緊系叫養生鍋,朋友食麻辣鍋拉,非常期待,個養生火鍋湯底好有人參味,好補身感覺,出其易入口,因為我地都好怕藥膳湯底藥材好重,吾好食,結果梗係好味拉麻辣湯底仲送哩鴨血及千層凍豆腐,鴨血口感軟彈牙,入口唔會散,千層凍豆腐口感煙銀、軟綿綿,吸晒麻辣湯底嘅精華、辣得過癮!闊條麵:索晒湯底一流響鈴:炸得香脆唔油膩🦐丸、墨丸:兩款手打丸口感彈牙及新鮮涮鍋小羔羊肉片:薄薄嘅羊肉片,口感鬆化冇so味,正鮮甜三蔬:秋葵、粟米,推介粟米非常甜,淮山片,都係推介之一,爽口清甜及非常健康like Facebook 送一杯野飲,正,我試咗酸梅湯,而且酸梅湯唔甜感覺好健康又可以消膩,食飽飽買單,仲送埋黑糖芋圓糖水,好滋潤感覺,重點係唔太甜,又多材料,每人仲有一個雪糕榴槤及曲奇味道,榴槤非常值得一讚好好味,滿足
之後我地馬上叫左個鴛鴦湯底,
鴛鴦:養生鍋、麻辣鍋
闊條麵、響鈴、🦐丸、墨魚丸
闊條麵:索晒湯底一流
響鈴:炸得香脆唔油膩
🦐丸、墨丸

🦐丸、墨丸:兩款手打丸口感彈牙及新鮮
涮鍋小羔羊肉片
涮鍋小羔羊肉片:薄薄嘅羊肉片,口感鬆化冇so味,正
鮮甜三蔬
酸梅湯