2023-09-21 323 瀏覽
難得約到2個好朋友出嚟行街食飯,梗係要搵個靚地方食好西啦~ 知道最近好多KOL朋友都推介銅鑼灣呢一間✨菊鮨~ 😁就去試下有幾正先~店內裝潢走木系風格,有卡位亦有兩間VIP房~ 感覺私隱度高~ 一大班朋友嚟開party一定好正~午餐有12款選擇~ 剛剛好生熟各6款~ 全部都好吸引😜 諗咗好耐~ 就揀咗以下呢三款:🐔鹽燒雞扒定食採用日本進口雞扒~ 外皮燒至金黃香脆~ 由於中層脂肪比例唔多,肉質較瘦~ 啱晒注重健康嘅女士們呢~🥚溫泉蛋香煎鵝肝飯絕對係邪惡之選!三大塊入口即化的肥美鵝肝、再將溫泉蛋、炸蒜片、香葱撈埋一齊食,🤭感覺實在太幸福了!🐟豐盛海鮮丼丼如其名,真的很豐盛呢! 共有7款魚生(三文魚、時令魚兩款、牡丹蝦、帶子、三文魚籽、拖羅),平時我總會偏愛當中一兩款的,呢度全部都咁新鮮好味!尤其係時令炙燒過的金目鯛都好有驚喜呢!全部套餐均附上漬物、沙律、蒸蛋及味噌湯~ 而呢度service都唔錯、不時主動添茶~亦有推介餐廳及食材~食完一餐豐富美味嘅lunch絕對可以為忙碌的一天加添樂趣🤗各位銅鑼灣出沒既朋友仔又多一個好選擇啦!

一大班朋友嚟開party一定好正~

啱晒
注重健康嘅女士們呢~

🥚溫泉蛋香煎鵝肝飯
絕對係邪惡之選!

🐟豐盛海鮮丼
尤其係時令炙燒過的金目鯛都好有驚喜呢!

2023-07-27