2008-06-12
係尖沙咀的一眾韓店中, 對這家的感覺最好. 或許環境不是最好, 牛肋骨不是做得最好, 但加埋一齊的整體感覺就係最滿意.是晚又來了, 直上二樓, 兩個人坐係四人位, 都幾鬆動的. 來這裡, 也不再多想, 又係叫兩客牛肋骨好了.先來的當然係前菜, 這個也係吃韓烤比日烤最明顯的分別之一. 這裡的前菜一向大堆頭, 是晚有九款, 也吃不完了, 文迪最喜歡的粉絲, 就一早清掉了.烤牛肋骨: 8分, 是晚的牛肋骨肉質幾好, 醃得入味, 只要烤得有水準, 出來的肉自然係相當美味.牛肋骨煲: 8分, 繼續係超級大煲的牛肋骨煲, 兩個人吃係沒有吃完的可能. 是晚的牛肋骨不算太靚, 瘦肉偏多, 不過仲算炆得淋的. 當然係更加喜歡帶上點肥羔的部份. 蘿蔔好鮮甜, 跟上個汁一齊吃, 係令人最著迷的. 繼續係吃得滿足的一餐, 捧著肚子離開.
繼續係吃得滿足的一餐, 捧著肚子離開.