2007-07-22
不嬲都係食開尖咀樂道0個間,不過都係外賣多。唔係話好鍾意呢間野不過都覺得ok.發現葵芳新開,又起0個頭約左朋友,所以黎0左呢間試下。朋友未到先入去搵位,比左一張有一個人坐緊既我搭檯。算啦,以咖度度都要搭檯咖啦,冇所謂。坐左五分鐘,有六個唔同既waitress走埋黎問我食乜,我亦都分別講左六次我等緊朋友,一陣先叫。真係好識趕客走囉!講返碗麵,我叫0左炸醬同爆醬豬肉丸小辣飲凍檸茶,朋友叫左雞亦同貢丸唔辣飲凍檸茶。先講我個碗,辣味同湯低ok同尖咀0個間差唔多,一樣甘多油浮上面,配菜一樣係甘多,多過D麵。炸醬得少少但味道ok,豬肉丸有兩粒好難食,好乾冇爆醬出黎,我nur返出黎,個friend食左一粒佢話唔係好食不過唔係話太難食甘囉。朋友0個碗,雞亦有兩隻,比左一隻雞亦我,好難食,又係乾到爆,冇肉汁,都唔明點解放浸起湯入面既野會乾既,果然係秘方。朋友話貢丸ok0咼,都唔知信唔信佢好….凍檸茶,當然唔係好飲啦,冇一般茶餐聽既水準,但係都飲得落口囉。係覺得同樂道一樣既係D麵既味道同煙un度係差唔多,呢餐食飽係D米線囉。