2024-01-18
放假更系食好野,作為大胃王的我,怎可以抵抗美食的魅力?今次晚餐時段比我發現左呢間餐廳既暖羊羊海鮮火鍋放題性價比極高,食物都系滿分! ⚓️今日既無敵餐單:♥胡椒花膠湯♥♥蒸海鮮♥♥單邊雞翼♥♥魷魚,帶子,生蠔,蟹柳,豚肉♥♥羊腩煲♥♥今次食評就嚟講下啲經典嘅胡椒花膠湯🍲。胡椒花膠湯係好多人鍾意嘅湯水,喺餐館同家庭都好受歡迎👨👩👧👦。講到湯底🥣,濃郁嘅湯頭香氣撲鼻,啜一啜嘅時候會感受到花膠嘅鮮味同埋胡椒㊙️嘅暖意,令人驚喜嘅係湯嘅色澤清澈透明💎,顯得好精緻。啵啵珍珠般大小首先吸引住你嘅目光👀,食入口😋之後,花膠嘅膠質Q彈,口感係咁滑,同埋啖啖肉感十足,真係令人滿足萬分!胡椒嘅味道夠哂但又唔會過分,令湯底更加提味⭐。想起呢碗胡椒花膠湯,真係令人心暖暖嘅😊。呢款湯水簡直係咁滋補,冬日飲一碗🌨️,包你全身都暖笠笠。特別喺下晝茶時間☕,一邊傾偈一邊享受呢款湯品,真係一種樂事。胡椒花膠湯呢啲傳統湯品,百飲不厭,每次飲都有新鮮感,臨走前想再嚟多碗。向製作下功夫㊗️嘅師傅致敬,希望大家都有機會試吓,相信會幫你開拓味覺新天地🌈。♥羊腩煲🌅肉質好軟糯,惹味鹹香。♥蒸海鮮♥都好多海鮮選擇,全部都好生猛。♥魷魚,
今日既無敵餐單:
♥胡椒花膠湯♥
♥蒸海鮮♥
♥單邊雞翼♥
♥魷魚,帶子,生蠔,蟹柳,豚肉♥
♥羊腩煲♥
♥今次食評就嚟講下啲經典嘅胡椒花膠湯🍲。胡椒花膠湯係好多人鍾意嘅湯水,喺餐館同家庭都好受歡迎👨👩👧👦。講到湯底🥣,濃郁嘅湯頭香氣撲鼻,啜一啜嘅時候會感受到花膠嘅鮮味同埋胡椒㊙️嘅暖意,令人驚喜嘅係湯嘅色澤清澈透明💎,顯得好精緻。啵啵珍珠般大小首先吸引住你嘅目光👀,食入口😋之後,花膠嘅膠質Q彈,口感係咁滑,同埋啖啖肉感十足,真係令人滿足萬分!胡椒嘅味道夠哂但又唔會過分,令湯底更加提味⭐。想起呢碗胡椒花膠湯,真係令人心暖暖嘅😊。呢款湯水簡直係咁滋補,冬日飲一碗🌨️,包你全身都暖笠笠。特別喺下晝茶時間☕,一邊傾偈一邊享受呢款湯品,真係一種樂事。胡椒花膠湯呢啲傳統湯品,百飲不厭,每次飲都有新鮮感,臨走前想再嚟多碗。向製作下功夫㊗️嘅師傅致敬,希望大家都有機會試吓,相信會幫你開拓味覺新天地🌈。 ♥羊腩煲🌅肉質好軟糯,惹味鹹香。♥蒸海鮮♥都好多海鮮選擇,全部都好生猛。
♥魷魚,帶子,生蠔,蟹柳,豚肉,必備的 火鍋材料,涮熟點少少自己調配既醬油,更加豐富了味道和口感。🗾
同行朋友都好鍾意呢度既裝修風格,好放鬆、食物都唔錯,個個食得舔舔利。