2016-06-28 2327 瀏覽
有朋友推介嚟尼間冰室,話性價比高,又好好味。結果一次就知道冇介紹錯啦~~D 食物好好味,重點推介我最鐘意食嘅瑞士雞脾!! 尼隻大雞脾成隻手掌咁大,肉質嫩而不「鞋」,D 瑞士汁調較得剛剛好,可以令到隻脾食落口吾覺油膩,仲好惹味添!!! 下次會再 ENCORE 叫番隻雞脾! 除左雞脾喺尼度嘅招牌,又點少得芝士蕃茄滑蛋通粉呢~~我仲加左豬潤添~~其實芝士蕃茄通粉喺可以配埋招牌嘅瑞士雞脾做一個套餐架!! 一次過ORDER,可以食到兩個招牌菜喎,一定唔好錯過啊~~其實我自己本身都好鍾意食蕃茄嘅,鍾意有蕃茄肉,真材實料嘅製品,尼碗蕃茄通粉就完全可以符合我嘅要求,D 味道一D 都吾假。而通粉上面嘅滑蛋好香蛋味同滑。同埋豬潤嫩而且同蕃茄都好夾,正啊!! 我今次食喺晚飯時間,令我忍吾住 希望聽朝早餐都食尼碗通粉。如果我啊媽D 早餐都咁好食,我一定會預足時間起身,嘆番個靚早餐。近排天氣熱到爆,叫番杯紅豆冰真喺無得頂啊! D 紅豆味吾會話好淡,相反濃得嚟又軟,好易入口,真喺有比足時間煲嫁!! 同埋嚟到冰室叫紅豆冰,完全喺令你回想起童年嘅美好回憶!! 尼個蕃茄肉醬意粉都好好食,點算!好幸福啊!!
有朋友推介嚟尼間冰室,話性價比高,又好好味。
瑞士雞脾
脾!

蓄茄通粉

紅豆冰
蕃茄肉醬意粉
尼個蕃茄肉醬意粉都好好食,點算!好幸福啊!! D 蕃茄肉醬好惹味,而且肉醬分量好多,同意粉嘅比例喺一半半啦,所以好過隱!!究竟喺肉醬伴意粉,定意粉伴肉醬呢??
因為尼碟意粉喺我朋友嘅,我食左小小,已經覺得好正,回味無窮! 又吾好意思喺咁食佢碟意粉…………… 所以!!我決定下次都會叫尼碟意粉食!!!
同埋呢,尼間冰室D環境都好靚,D 擺設有D 懐舊FEEL~老香港嘅味道!
2016-06-21
  • 瑞士雞脾、蕃茄滑蛋通粉、蕃茄肉醬意粉、紅豆冰