2017-07-11
今日經過見到裡面超多人食烤魚,等我又去湊下熱鬧先!餐牌好多選擇,對於有選擇困難症嘅我嚟講真係好難決定呀!蕃茄味烤魚 ($218 大邊)我今次就選左大邊嘅蕃茄味烤魚,啱哂唔食得辣嘅人(包括我),查實條魚真係好大條,兩個人食大邊已經好飽,而且條魚有大量嘅葱同莞西。啲魚肉好滑溜仲啖啖肉,唔算太多骨,最好連埋啲魚皮一齊食先夠爽好有Feel,再配合埋鮮甜嘅蕃茄,非常開胃!所以呢條蕃茄味烤魚真係唔好睇小佢,以為佢係普通料無嗌到,咁就食少左樣佳品!鮮雞件 ($58)呢碟鷄就普通通無咩特别,不過放落去同烤魚一齊煲就好唔同,吸收左蕃茄味食落肚無咁齋,不過佢個盆比較淺,所以要兩邊反下熟哂先好食。沙嗲汁豬頸肉串 ($18)除左烤魚同打邉爐嘅配菜之外,仲有好好味嘅串燒,佢有分燒烤味同沙嗲味揀,我就叫左沙嗲味。送到黎熱辣辣啱啱整好,而且個沙嗲汁唔辣,重有小小甜,豬頸肉食落去好爽口,原全無燒濃左硬梆梆嘅感覺。山楂楊梅特飲 ($36)飲落肚味道有小小似益力多,有山楂嘅酸甜,楊梅就唔係好覺,不過飲落就好開胃。
餐牌好多選擇,對於有選擇困難症嘅我嚟講真係好難決定呀!
蕃茄味烤魚 ($218 大邊)
鮮雞件 ($58)
沙嗲汁豬頸肉串 ($18)
山楂楊梅特飲 ($36)