2023-05-09 98 瀏覽
將軍澳愈來愈多餐廳,如果想搵情調,拍拖傾下心事的話,去海傍餐廳就最好不過,唔同類型,唔同選擇都有。係翩匯坊,即donki 的盡頭,就有呢間型格西餐,Le Marche,主打食牛排,連帶甜品都好驚喜!!►招牌生牛肉他他餐廳推介!生牛肉口感嫩滑,肉汁juicy,配上紫洋蔥,口感定香味都level up。香脆法包多士,加炸過的蒜頭,未上菜已經feel 到勁香口。►美國天然「黑白」肉眼扒有分10oz 同16oz,店員推介16oz ,share 就岩岩好。果然厚身的口感、厚度都非常好,口感極佳。可揀牛肉汁、黑椒汁、荷蘭蛋黃汁,我比較鍾意牛肉汁,唔會搶走牛肉原本的肉味,另提供了四款芥末,最正都係蜜糖。►即炸薯條最正係每個main course都包薯條,無限添加,仲要係即叫即製,薯條係幼身似mcdonald 的薯條,即叫即起,而且份量唔欺場。►Grandpa’s churros with tiramisu餐廳最招牌甜品,churros炸到好鬆化,最輕有空氣感,又好鬆脆但唔油膩。上枱keep 到暖暖地。旁邊的tiramisu好creamy,唔會太甜,配上佢食係一流,如果餐廳只可點一樣菜,呢份甜品會排第

►招牌生牛肉他他

►美國天然「黑白」肉眼扒

►即炸薯條

旁邊的tiramisu好creamy,唔會太甜,配上佢食係一流,如果餐廳只可點一樣菜,呢份甜品會排第一。

另外仲單點了2杯mockail,酸酸甜甜,清一清heavy 的感覺。

整體而言,餐廳位置好好,對正海邊,想chill下食飯,價錢同質素都好唔錯。
  • 美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒
  • 招牌生牛肉他他
  • Grandpa’s Churros with Tiramisu