2020-11-24 934 瀏覽
突然間好想食日本嘢!諗起好多年冇去過呢間拖羅專門店,想再食睇吓水準是否依然保持到呢。以為晚市開6pm,諗住大約6pm到實冇死啦,點知原來因疫情關係而取消咗落場時間,推門入去時已經坐滿晒人喇😨唯有乖乖地拎飛仔企喺門口等,一等就等咗半個鐘。▫️藍鮨吞拿魚四色丼定食 (HKD228) - 呢晚嘅主角一定係呢個丼啦。一碗飯可以食到藍鯨吞拿魚唔同嘅部位 (大腩、赤身、炙燒大腩、腩蓉)。大トロ係咁多個部位裡面最正㗎!入口即溶,諗起就想再食喇!每份定食有味增湯、小菜、茶碗蒸、漬物,好豐富!▫️秘製炸雞球定食 (HKD88) - 呢個定食價錢合理,份量都唔少㗎!不過比起藍鯨吞拿魚,吸引力當然係低啲啦!▫️蘿蔔蓉伴三文魚子(HKD48) - 這是我另外點的前菜,用來撈吞拿魚四色丼一齊食。▫️日本蟹肉忌廉薯餅 (HKD48) - 一份薯餅有四件,薄薄嘅薯餅包裹住厚厚嘅忌廉,有淡淡嘅蟹肉味。咬落口時要好小心,因為新鮮炸起嘅關係,裡面真的很燙熱。咁多年來食物都保持到水準,真係難得呀!唔怪得知店舖外長期都見到有人龍啦😋

30 分鐘 (堂食)