2019-07-23
🔎銅鑼灣告士打道280號世貿中心P2樓P211B號舖📍 茶木‧台式休閒餐廳 .希臘式優格英國保濕豬扒燉藜麥飯($89)鐵板上嘅藜麥飯熱辣辣,每粒飯都非常有咬口😋yoghurt味唔係幾出,但飯內有芝士點綴,顯得更加惹味🤪但豬扒相對比較肥膩,肥膏比較多但味道還可以.芝心雞翼($71)覺得濃咗dd, 但芝士唔算太多,內裡幾得意會有d菇係到🥰其實ok好味,不過食完覺得會有d熱氣.海鹽奶蓋戚風蛋糕($88)戚風蛋糕第一次試.非常Q彈.表面曬上不少杏仁片😍內裡又有珍珠在內,加埋個甜筒雪糕,口能超級豐富!珍珠較甜算係美中不足,的確好好味,完美地食哂😛玫瑰綠茶奶蓋($39)熱帶水果茶($43)飲品都係店內長青飲料,水果茶多次光顧都必點,有熱有凍照顧大家需要.玫瑰綠茶🍵綠茶味完全唔夠突出,奶蓋一般,但玫瑰花味道濃稠,所以都算可接受.
📍 茶木‧台式休閒餐廳
希臘式優格英國保濕豬扒燉藜麥飯($89)
芝心雞翼($71)
海鹽奶蓋戚風蛋糕($88)
玫瑰綠茶奶蓋($39)
熱帶水果茶($43)