2013-10-08
之前睇blogger有介紹過CAFE SIAM一路對佢窗邊的沙化區念念不忘!(竟然係因為佢個位而去食lor =0= )所以見到有團購即係叫埋朋友一齊去試終於終於等到呢一日放工喇~~book左8點, 上到去就有位喇!!!我....最後係坐唔到我既dream seat, 好失望!!!!然後佢地話呢邊應該係團購區坐既, 嗚嗚嗚 T.T我地團購左個4人餐($488 for 4 plus 10 % service charge)即係 $135/ per head有勁多野食, 完全係勁飽!!!咁當然份量梗係會比正價少d喇頭盤 x 4燒豬頸肉伴酸子醬 (個醬幾好味)脆炸春卷 (一般)青木瓜沙律(夠晒辣, 正)布吉麵卷蝦 (超級推介!! 好香口, 卜卜脆, 好好味!)湯 x 1冬蔭蝦湯 (超級辣, 辣到我放棄左,不過鍾2辣既人應該覺我好正!)主菜 x 5椰汁紅咖哩豬肉 (唔辣, 但個汁好好味, 送飯非常一流)泰式燒雞 (有成半隻雞呀!! d肉夠滑唔錯)招牌炒大蝦 (唔掂, 好梅)蒜香椒絲炒棷苗 (好味)燒香辣牛柳粒 (麻麻地, 唔知點解有d凍)泰國絲苗白飯甜品 x 2芒果糯米 (有黑, 白糯米, 好好
一路對佢窗邊的沙化區念念不忘!
(竟然係因為佢個位而去食lor =0= )
所以見到有團購即係叫埋朋友一齊去試
終於終於等到呢一日放工喇~~
book左8點, 上到去就有位喇!!!
然後佢地話呢邊應該係團購區坐既, 嗚嗚嗚 T.T
我地團購左個4人餐
即係 $135/ per head
有勁多野食, 完全係勁飽!!!
咁當然份量梗係會比正價少d喇
頭盤 x 4 燒豬頸肉伴酸子醬 (個醬幾好味)
脆炸春卷 (一般) 青木瓜沙律(夠晒辣, 正)
布吉麵卷蝦 (超級推介!! 好香口, 卜卜脆, 好好味!)
湯 x 1 冬蔭蝦湯 (超級辣, 辣到我放棄左,不過鍾2辣既人應該覺我好正!)
主菜 x 5 椰汁紅咖哩豬肉 (唔辣, 但個汁好好味, 送飯非常一流) 泰式燒雞 (有成半隻雞呀!! d肉夠滑唔錯)
招牌炒大蝦 (唔掂, 好梅)
蒜香椒絲炒棷苗 (好味)
燒香辣牛柳粒 (麻麻地, 唔知點解有d凍)
泰國絲苗白飯
甜品 x 2 芒果糯米 (有黑, 白糯米, 好好味呀, 推介!) 椰汁西米糕 (同平時食既有分別!好有層次感, 椰汁味超濃, 好鍾2)