2022-08-20
最後一站「是蛋」🍳——是晚餐!友人認為好食,叫我記得share!佢仲話個甜品『是蛋層層疊』OpenRice度無相,叫我幫手post!🤣。🍳『土製炸蛋』$49[只限堂食]外層炸到卜卜脆,手起刀落嘅時候聽得出明顯嘅脆炸聲;外面層肉,應該係漢堡扒味道;蛋炸完仲有流心 🥰 仲有小量薯條伴碟,算係好豐富嘅前菜🍟⋯⋯🍝『是蛋自家肉醬意粉 配溫泉蛋』$69意粉有彈性,係小編鐘意嘅口感;肉醬有鍾意多汁嘅朋友會好鍾意,我哋已經啖嘮都•汁•肉•意粉•咁食,到最後都係要淨食肉醬🤣⋯⋯🍨『是蛋層層疊』$49[只限堂食]最底層係朱古力餅,中間有自家製custard 同原味cereal ,最上層係cream;真係只可以堂食時,先有卜卜脆嘅口感,外賣就guarantee唔到;custard嘅風頭,有少少俾cream 搶咗,因為放中間,但如果細心啲感受,係會有少少蛋香。📍是蛋 (長洲)長洲北社街49號前座地舖。好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑。【小編仲話】➡️嗰日好好彩,路過嘅時候大概係17:20,等10分鐘左右就可以入座,做到第一批客人➡️鋪頭好細,得兩張4人枱,同埋一張2人枱,即使加埋位都係得10至13個位;
🍳『土製炸蛋』$49
⋯⋯
🍝『是蛋自家肉醬意粉 配溫泉蛋』$69
⋯⋯
🍨『是蛋層層疊』$49
。
📍是蛋 (長洲)
長洲北社街49號前座地舖
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
【小編仲話】
➡️鋪頭好細,得兩張4人枱,同埋一張2人枱,即使加埋位都係得10至13個位;如果咁岩撞正,客人啱啱入座,就要等好耐