餐廳: 周記點心
資訊:

路經西環想飲茶,揾到呢間周記有點心食既茶餐廳,見到有咁多好評就試下啦!點左名物奶皇流沙西多士,蝦多士,蝦餃同xo醬炒腸粉,本來想試埋燒賣,但見佢既點評麻麻,都係留返d quota。 蝦多士真係有驚喜,雖然唔係熱辣到岩岩整起,但蝦滑份量十足又彈牙,芝麻勁香,麵包又脆,夾埋好啱我口味!相信如新鮮熱辣應該更好味!奶皇流沙西多個函多得滯,西多浸泡在奶皇流沙中,d 流沙食唔哂,少1/3 都夠食!蝦餃同腸粉都係合格但普通無咩特別。餐廳係茶餐廳格局,櫈係無靠背唔會坐得耐。而且每人必須點一份食物,想飲杯茶都要收$3/位茶錢,感覺好似去左遊客區。
蝦餃同腸粉都係合格但普通無咩特別。
招牌蝦多士
奶皇流沙西多
$80 (早餐)
招牌蝦多士
奶皇流沙西多