2024-07-31 226 瀏覽
我哋一行六人, 6:45到餐廳嘅時候得我哋一張枱,都知可能伏伏地。個職員介紹吓,有幾種套餐,我哋問佢有個自稱特價400幾蚊一位的海鮮套餐,佢極力唔推介,話係基本嘢。最終我哋揀咗個4300百幾蚊嘅六人套餐,有象拔蚌刺身同龍蝦。一嚟就出事啦,第一樣蒸蝦,個職員根本就未蒸熟,首先啲蝦個頭斷嘅,死蝦,我哋問職員:係咪熟㗎啦?佢話:熟㗎啦!我哋其中有兩隻基本上係透明嘅,俾佢睇,另一個職員先話幫我哋蒸返耐啲😂如果真係聽佢講應該成家都肚痾可能係佢怕唔熟嘅關係,鮑魚蒸得太耐, 十分韌!而佢推介嘅象拔蚌刺身亦都係細條的,食落亦唔鮮甜,另外蝦刺身大家睇相就會睇到個頭嘅顏色就已經知咩情況之後蟶子同埋貝殼類,龍蝦同蟹嗰啲係正常OK的,但係如果要人均$800食呢個套餐,有大把更好嘅選擇!

象拔蚌刺身