2020-03-01
向尖沙咀行完街有啲肚餓,肥妹仔就同肥媽去咗呢一間叫棋哥燒鵝嘅茶餐廳度食飯。化皮乳豬瀨粉 $70肥妹仔真係超級鍾意食乳豬,嚟到梗係要試啦!佢呢度嘅乳豬偏肥,肥妹仔覺得肥瘦比例唔算太好。不過佢嘅皮燒到非常之香脆,點埋個甜醬好好食。海蜇燻蹄 $108另外肥妹仔仲嗌咗一個海蜇燻蹄同媽媽一齊食。海蜇係大路貨色,冇咩特別。而佢嘅燻蹄幾彈牙,肉質幾爽口,不過肥妹仔覺得佢凍得啲,如果早啲攞出嚟會解凍比較好。全日常餐 $52肥媽就叫咗個叉燒米粉配香滑炒蛋同火腿,牛油厚多士。 常餐嚟講佢嘅水準都好高,米粉幾好食,個蛋炒得好滑,多士烘得非常香脆,牛油亦都夠多,叉燒唔錯。全日常餐 $52肥媽就叫咗個叉燒米粉配香滑炒蛋同火腿,牛油厚多士。 常餐嚟講佢嘅水準都好高,米粉幾好食,個蛋炒得好滑,多士烘得非常香脆,牛油亦都夠多,叉燒唔錯。
化皮乳豬瀨粉 $70
海蜇燻蹄 $108