2K
🇲🇾街坊至愛豪華肉骨茶🇲🇾-呢間主打馬拉風嘅肉骨茶 成日都好多街坊排隊堂食同外賣 咁啱呢日入開大圍探朋友 所以㨂咗佢嚟醫肚先😙 坐位不多 但大家都好快食完 所以唔洗點排😎-🍲細滲肉骨茶 $106 話明出名肉骨茶 當然要叫一碗啦 我地㨂咗呢個細滲 姐係combo每樣餸都有啲 有齊豬手 三層肉 金針菇同豆卜等 選擇困難都唔驚🤣 肉骨茶湯底都幾濃郁 帶有中藥回甘嘅甜味 夠呀晒補呀😛-🐥芽菜雞配黃薑飯 $92 雞肉都ok嫩滑 有少少椒鹽調味 加上個芽菜底份量十足 撈飯一流😚 另外佢嘅黃薑飯都出色 每粒顏色同調味好均衡🍚-
🐮我知你啦薄餅配仁噹牛肉 $68 薄餅煎得外層好脆 入面好鬆軟 但又唔會太油膩😚 仁噹牛肉嘅咖哩汁後勁都幾勁 好惹味😜 仲有大大嚿薯仔 不過再煮耐啲入味啲就更加好-🇲🇾愛他愛他 $42呢個個名咁得意所以我地叫咗嚟試下 其實係馬拉地道小食 用葉包住魚肉同香料整成嘅肉餅 食落香料味十足 都幾易上癮😋-🍞鮮牛油咖央多士 $38 最後叫咗個咖央多 佢地烤到多士全脆 再落足牛油同咖央醬 啖啖都係香濃嘅口味 唔怪得基乎每枱都有叫😎-
📍捌哥‧馬拉籽 (大圍)大圍積存街14號兆苑地舖
🇲🇾街坊至愛豪華肉骨茶🇲🇾

🍲細滲肉骨茶 $106

🐥芽菜雞配黃薑飯 $92

🐮我知你啦薄餅配仁噹牛肉 $68

🇲🇾愛他愛他 $42

🍞鮮牛油咖央多士 $38

📍捌哥‧馬拉籽 (大圍)
大圍積存街14號兆苑地舖