2018-04-17 81 瀏覽
今日去寶琳個friend屋企打完機,因為佢贏左馬仔,同佢行過去馬會收錢。佢話要食餐好啲來慶祝,佢係地膽,當然佢發板。我地行過對面屋邨,到一間街坊茶樓叫茶煲,竟然有火鍋放題。因為屋邨環境,我對啲食物質數無乜特別期望。可能係做開街坊生意,部長同服務員服務態度都好好。放題有幾級,因為馬會請,我地選最好果種,澳洲和牛, 海鮮,花膠放題。我先出去行個圈,一般蔬菜,丸類,汽水,咖啡茶都齊,不過甜品比較少選擇。   部長介紹完幫我地落單,澳洲和牛,丹麥豚肉,極上,極品,雪花牛肉,豚腩片,大蝦,蝦滑,帶子,當然仲有花膠。湯底我地選左椰子雞湯。最驚喜係原來order呢個放題,會加送花膠燜冬菇一客,好正,好好味。湯底好清甜,椰子同雞都夠味。啲牛肉都算稱職,不過我首推澳洲和牛同丹麥豚肉,肉質好鮮甜。豚腩片太肥,有啲膩,一口牛柳太大粒,好難全熟透。蝦滑無比匙羹,搞我要用雪糕羹嗶蝦滑,哈哈。整體食物及服務都比我預期好。

因為屋邨環境,我對啲食物質數無乜特別期望。可能係做開街坊生意,部長服務員服務態度都好好。放題有幾級,因為馬會請,我地選最好果種,澳洲和牛, 海鮮,花膠放題

整體食物及服務都比我預期好。