2019-01-05 44 瀏覽
今日下午去左個朋友屋企玩,玩完就落街食晚飯,佢就帶左我去呢間「茶記冰室」,話係佢既飯堂😂😂好啦,我心諗食茶餐廳最好,就係入到去總有一樣野啱食😆😆!睇咗一輪餐牌,呢度有冰室既食物,又有茶餐廳既碟頭飯,亦有大牌檔既小菜,多到我都唔知點揀好,朋友就話我第一黎一定要試下呢度既名物,冰鎮咕嚕肉!👍🏻我想像唔到係咩味,好啦就姑且一試😝😝!跟餐送左碗例湯同埋熱飲😍😍朋友就點左個西檸大蝦球!一齊分享黎食🤤🤤例湯率先送到,熱騰騰份量十足啊!👍🏻👍🏻冰鎮咕嚕肉黎到,果然有驚喜😍❤‼係脆卜卜架!入面粒肉好大粒,我係人生第一次食到咕嚕肉入面真係大大粒肉😂😂大家都應該心裡有數,香港地叫咕嚕肉通常都係食麵粉,入面得細細粒肥肉。今次呢個真係真材實料啊!朋友個西檸大蝦球都係粒粒大蝦🍤貨真價實🤤🤤!西檸好開胃,跟餐仲有碗白飯,非常飽的一餐。留意到呢度裝潢都好特別,地板牆身都有設計過,而店員都好有人情味,街坊餐廳得黎又帶有特色!價錢亦相宜,唔怪得朋友話係佢既飯堂啦😝😝!

好啦,我心諗食茶餐廳最好,就係入到去總有一樣野啱食😆😆!

例湯率先送到,熱騰騰份量十足啊!👍🏻👍🏻
2019-01-02