2018-01-14 111 瀏覽
好少去石門呢個地方,今日工作關係嚟到先知道原來呢度有好多嘢食好多間餐廳花多眼亂!最後比蒸廬嘅燉湯吸引天寒地凍最啱就係飲燉湯暖胃一坐低一定要叫咗燉湯先,叫左一個花旗參石斛燉烏雞湯,同埋一個花膠雞湯,以點心店來講佢嘅價錢算係好相宜,星期六日只係收$4茶芥,平日仲免收,點心價錢都好合理,仲再份量十足好快燉湯已經上枱!飲得出係真材實料,冇加味精,大力推介朋友叫嘅花膠雞湯!好鮮甜濃郁,好正!同朋友眼闊肚窄叫咗好多點心一上枱先見到佢啲蝦餃超大粒入邊仲有大粒鮮蝦,好滿足超鍾意食蝦嘅我哋再叫埋鮮蝦豆苗餃,豆苗好滑,鮮蝦亦都冇欺場,一樣係大大粒,好好味仲有鮮蝦腸粉呢度真係好鬼抵食腸粉夠滑,完全滿足我食點心嘅慾望鮮竹牛肉球好滑,啖啖肉見到呢個桂花糕都幾特別,入邊有埋紅豆,又唔會太甜,一次過滿足食桂花糕同紅豆糕嘅兩個願望叫埋呢個豆沙煎軟餅,外脆內軟,一碟有四件咁多,呢度真係超級抵食!除咗食物之外,呢度嘅服務態度都好好,上菜好快,確實值得一讚意外發現呢間價格親民,食物有水準既點心店,如果有機會再嚟呢頭都一定會再幫襯!

好多間餐廳花多眼亂!最後比蒸廬嘅燉湯吸引
天寒地凍最啱就係飲燉湯暖胃

晶瑩蝦餃皇

同朋友眼闊肚窄叫咗好多點心
一上枱先見到佢啲蝦餃超大粒
入邊仲有大粒鮮蝦,好滿足

鮮蝦豆苗餃

鮮蝦腸粉

仲有鮮蝦腸粉
呢度真係好鬼抵食
腸粉夠滑,完全滿足我食點心嘅慾望

鮮竹牛肉球

鮮竹牛肉球好滑,啖啖肉

紅豆杞子桂花糕

豆沙煎軟餅

除咗食物之外,呢度嘅服務態度都好好,上菜好快,確實值得一讚

晶瑩蝦餃皇
鮮蝦豆苗餃