2014-11-26 466 瀏覽
阿b係我肚入面已經37周了,我仍然為「為阿b寫夠100篇」而努力中。最近係粉嶺facebook group見到好多人都話呢間外貌似日式小拉麵店既「東京拉麵」唔錯,一於又去試下啦。見到餐牌個心已諗,好似又係港式拉麵鋪咋喎。日式叉燒拉麵   hkd 42拉麵上檯已覺中伏,明顯係港式拉麵啦,麵似係超市買到自己返屋企煮果啲香港品牌出既拉麵餅,叉燒有肉腥味,個湯只係咸,蔥粒只係街市買菜既中國蔥,完全冇得同同區「札榥拉麵」相比,雖然「札榥拉麵」較貴,但那些才是日式拉麵囉。這裡的,極其量係比吉之島food court果啲好啲啲,雖然只係hkd 42,但依然有啲後悔信錯網上留言而黎幫襯。明明未飽,都決定放棄了。埋單計數至知杯茶要收hkd 1,有需要咁計較嗎?係而家咁多日式正宗拉麵鋪計,竟然咁港式拉麵仲生存到?絕對沒下次。

見到餐牌個心已諗,好似又係港式拉麵鋪咋喎。
日式叉燒拉麵   hkd 42

5 分鐘 (堂食)