2K
成日經過觀塘臨時遊樂場 見佢色彩繽紛 前幾日終於去咗打卡🤹🏻 玩完就去咗裕民坊覓食 行到頂樓見呢間有二人餐就揀咗佢啦😏-⭐晚餐二人餐 $368二人餐包咗餐飲同餐湯 我哋去當日係椰菜花忌廉湯😯 濃濃嘅椰菜花味 雖然係忌廉湯不過唔會膩😉 加錢仲可以嗌飲品freeflow 約friend傾計啱曬😎-🧆前菜 - 白鯷魚茄子蓉多士 / 意大利風乾火腿拼盤鯷魚多士食落好醒胃 有啲孜然同中東香料 幾特別😌 鹹香嘅ham配上清甜嘅提子 做前菜啱曬🥓-主菜🐮炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 +$90🦞新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100封門柳預設medium熟度 肉味香濃😋 薯條就算擺耐咗都一樣香脆🍟 另外龍蝦意粉好濃味 麵質軟熟帶咬口 食落有啲似手工意粉🤔 拆開龍蝦撈埋意粉嚟食 超滿足🥹-🍰提拉米蘇 +$38推薦加錢嗌呢個tiramisu😍 用玻璃杯嚟裝幾精緻 芝士好滑 蛋糕夠濕潤 好好食呀🤤-🥗菲達芝士火箭菜沙律 $128諗住健康啲 我哋仲另外加咗個沙律 配料仲有橄欖同埋nuts😙-📍Pentola (裕民坊YM²)觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓305號舖-

⭐晚餐二人餐 $368
🧆前菜 - 白鯷魚茄子蓉多士 / 意大利風乾火腿拼盤

主菜
🐮炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 +$90
🦞新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100

🍰提拉米蘇 +$38

🥗菲達芝士火箭菜沙律 $128

📍Pentola (裕民坊YM²)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓305號舖