2024-01-01
車仔麵店位於屯門御海灣,裝潢非常有特色,無論牆上嘅佈置、所有裝潢都採用非常懷舊嘅風格:例如彩虹邨相片、跳飛機遊戲、車仔麵檔擺設及洗手間模仿公屋的油漆等,似去返小朋友年代。嗱喳(過橋)忠仔麵超多餸,我自己最鍾意牛筋同牛肋條,超級入味!喜愛食米粉,無論咩湯底,索左汁一樣會咁好食🤤自選粉麵及湯底,腩汁色澤較深,而且非常濃味,讚!呢款車仔麵係「忠仔麵」招牌菜,超多餸鋪喺表面,好霸氣!瑞士汁芝士雞脾撈麵瑞士汁分開上,唔怕整冧個麵。瑞士汁非常好食香甜嘅味道,如果鍾意食得比較濃味,用個汁做沾麵亦可。雞髀打人牙骹軟—肉質好Juicy;表面大大塊燒過既芝士鋪上,又香又邪惡!小食即燒BB雞翼(孜然味)即叫即燒好好食,加埋孜然粉會更香!叫BB雞翼,係因為採用左迷你版雞翼,外皮香脆雞肉嫩滑,送可樂一流。涼拌雲耳配雞腎涼拌個汁調得非常好,鹹香配搭少少辣幾開胃。個人鍾意雲耳多啲,又健康、質感又軟身。
嗱喳(過橋)忠仔麵
瑞士汁芝士雞脾撈麵
小食
即燒BB雞翼(孜然味)
涼拌雲耳配雞腎