2022-11-01
放假過咗去西營盤揾食,一出西營盤B出口就見到呢間pets friendly cafe,餐廳裝修簡約,座位唔算多,想試記得早啲過嚟!煙三文魚水波蛋班尼迪($108)水波蛋熟度完美,輕輕劃一刀蛋汁就流出黎,好治癒!三文魚下面仲有牛油果,感覺健康又好味!Croffle ($58)今期special係熱辣辣即叫即整牛角包窩夫,酥香、鹹鹹甜甜加上牛油同糖漿,好食到停唔到!Homemade Basque Cheesecake ($68)見到每枱都會點蛋糕做甜品,我哋就揀咗呢款店員推薦嘅自家製巴斯克芝士蛋糕,表面焦香,口感軟滑但輕盈,加上忌廉、雜果,配咖啡一流!Latte ($38)拉花特別整咗個好得意又應節嘅女巫,我見每個客人嘅拉花都有唔同,咖啡師好有心思!今次揀咗nutty version,酸度較低,香濃烘焙、堅果味,入口順滑!Americano ($35)同樣嘅nutty嘅豆,飲americano就飲到更香、更濃嘅堅果香,質感滑潤!