2023-01-27 65 瀏覽
位於香港大學站附近✨ 從門面設計到店內,周圍都有唔少植物擺設及籐椅座位,充滿休閒渡假風🌴 主打東南亞fusion菜式,食物質素高又有特色🥰❀ 娘惹喇沙老虎蝦扁意粉 🦐意粉掛滿濃厚既喇沙醬汁,少少辣好惹味☺️ 加埋兩隻新鮮爽彈既老虎蝦,值得一試✨❀ 泰式辣肉碎炒螺絲粉配太陽蛋 🐷第一次試依個配搭,估唔到又幾夾😍 泰式辣肉碎炒得好香,配埋太陽蛋令味道更有層次~味道酸辣開胃,充滿泰式風味☺️ ❀ 鮮芒果麻糬窩夫配椰子雪糕 🥭味道好有驚喜😍 將麻糬直接整成窩夫,食落外脆內軟又帶煙韌口感👍🏻 窩夫加上椰子雪糕、芒果及花生碎,味道清新又香口,甜而不膩~❀ 75%朱古力咖啡 🍫賣相吸引✨ 以特製朱古力配上鮮奶咖啡,面層既奶泡好綿滑,朱古力味香濃,甜度啱啱好❀ 檸檬氣泡咖啡 🍋底層係lemonade,上層係以埃塞俄比亞花果味咖啡豆製成既espresso☺️ 攪勻後飲帶酸甜味道,果香味突出,感覺好refreshing😍

❀ 娘惹喇沙老虎蝦扁意粉 🦐

❀ 泰式辣肉碎炒螺絲粉配太陽蛋 🐷