1K
豬豬女友一句: "我要打邊爐呀..." 咁就下來了.在西環"泡"的日子已進入倒數, 今天不經不覺已是在西環渡過了兩個多月, 時間真的過得好快.都已寫到第15回了.又點可以錯過火井呢, 既然豬豬女友要打, 就帶她來打一頓吧!知有"非一般"的野食, 估倒豬豬又會出招要我試新野, 之前看了其他食評, 已有計劃預備,必要時叫我哎樣"非一般"的食物, 都不會被殺過措手不及!6點到, 比想像中易找.在屈地街近大道西那邊有條小巷, 行入去才是.不是正正式式的on 屈地街呢.果真有好多間舖位.坐了在主店對面的那一間, 地方幾光猛, 幾乾淨, 又有電視睇.電視下有好多獎杯, 仲以為係煮食攞獎, 點知係體育活動獎杯黎, 估錯添.檯中有個"隆", 入已build in石油氣爐頭, 看看又真的幾似係個噴火的井噃...姐姐非常友善的介紹菜色, 最後點了細的招牌牛肉, 瑤柱菜肉餃, 墨魚滑, 生菜跟招牌湯底.豬豬女友果然出"超必"要我揀碟"非一般"的菜色!!!!牛波子, 豬天梯等都係米搞我, 最正常都係魚下顎, 就呢樣啦! 無驚無險, 又過一關!招牌湯底唔算貴, 內有雞腳, 豬皮, 多蕃茄, 一滾起好香.招牌牛肉
豬豬女友一句: "我要打邊爐呀..." 咁就下來了.
都已寫到第15回了.

必要時叫我哎樣"非一般"的食物, 都不會被殺過措手不及!

6點到, 比想像中易找.
在屈地街近大道西那邊有條小巷, 行入去才是.
不是正正式式的on 屈地街呢.
果真有好多間舖位.

姐姐非常友善的介紹菜色,
豬豬女友果然出"超必"要我揀碟"非一般"的菜色!!!!

無驚無險, 又過一關!

招牌牛肉, 名不虛傳, 真係好食, 夠晒牛肉味, 又冇一般肥牛咁膩, 又有口感咬口, 必叫之選.
瑤柱菜肉餃的瑤柱真的好大粒, 一碟都有成打, 雖不太大隻, 但足料.
墨魚滑相當新鮮, 人見人愛, 我都唔例外!
魚下顎的賣相, 如果你唔話我知, 我真的估唔倒係乜.滾兩滾, 有得食.
肉好滑, 係勁滑到唔似魚身d肉... 鮮甜, 豬豬女友讚不絕口.
我自己覺得, d骨好易"lun", 因全都係一片片的, 冇一條的...

生菜ok.
到最後d湯好甜, 我倆飲晒咁滯!
服務非常好. 一讚.
走果陣, 見到檯檯都有叫魚下顎咁滯, 看似係必叫之選呢.
獎杯係d體育活動獎杯黎.
招牌湯底, 正~
魚下顎, 肉勁滑;瑤柱菜肉餃內真的好大粒瑤柱!
墨魚滑, 必叫!
牛肉放得太埋"井口", 碟邊的牛乾左 !注意!
獎杯係d體育活動獎杯黎.
招牌湯底, 正~
魚下顎, 肉勁滑;瑤柱菜肉餃內真的好大粒瑤柱!
墨魚滑, 必叫!
牛肉放得太埋"井口", 碟邊的牛乾左 !注意!